de WINDKETEL

Over ons

Het Windketelhuisje werd in 2003 gekocht door tien omwonenden. Zij richtten een coöperatie op en verbouwden het Windketelhuisje tot een luxe ‘appartementhotel’ voor twee personen, nadat een eerder plan om er een sauna van te maken jammerlijk mislukte. Architect Paul Westerman wist er drie verdiepingen in te toveren met een oppervlakte van 48 vierkante meter.

In 2013 besloten de initiatiefnemers de Windketel te verduurzamen en stap voor stap in te richten met Dutch Design meubels. De werkzaamheden voor de Windketel verdelen we – naar goed Nederlands gebruik – over de leden en aparte commissies. Met om de zoveel jaar een verplichte roulatie van functies. Momenteel doet Trudy het contact met de klanten. Met u dus!

Wij wensen u een heerlijk verblijf toe in ons paleisje.

Trudy, Dook, Els, Hans, Harmen, Jan-Willem, Jos, Marlies en Sonja.

Reviews

De helft van onze gasten komt uit Europa, een kwart uit Nederland en de rest uit Amerika, Azië of Australië. Veel gasten komen vaker bij ons terug, sommigen al voor de derde of vierde keer! En ze vertellen hun ervaringen door aan vrienden en familie.

“Een perfecte locatie!”   “It feels like home”   “Beautiful design”   “Mijn comfortabele rustpunt in Amsterdam”

Dit soort uitspraken lezen we natuurlijk graag in ons gastenboek. Of op Tripadvisor, waar we zeer goed beoordeeld worden. Een paar recensies:

Rust

“Geen hotel kan hier eigenlijk aan tippen. Je hebt je eigen huis, niemand om je heen, voldoende ruimte en alles is er tm de afwasmachine aan toe.

Bovendien vrijstaand dus geen buren!! We hebben een superverblijf gehad in de Windketel.”

Een magische plek

“Onze zoon heeft weer een fantastisch verlopen weekend voor ons georganiseerd. Dit “onderkomen” heeft iets magisch. Ruwe bolster blanke pit. Wij wonen in Zeeuws-Vlaanderen in de polder en daar is ’t rustig, maar hier in Amsterdam op zondagmorgen is het nog rustiger. Ongelooflijk. Een ideale plek om na een dag sjouwen, ’s avonds terug te komen, “onder” te duiken en weer heerlijk uitgerust een nieuwe dag aan te vangen.”

Windketel De LR (45 van 81)

Heimwee

“Wij verwachten dat we te kampen krijgen met hevige vlagen van heimwee naar ons mooie, rustige, geriefelijke paradijsje.”

12 crop stoel

De beste start voor ons huwelijk

“Een betere start van ons huwelijk hadden we niet kunnen wensen. Een heuse oase om alvast in de stemming te komen. De Windketel voelde al snel als thuis. Het was geweldig!”

A most unique accommodation

Reisverhalenschrijver Shaun Robertson reist de hele wereld over en doet daar verslag van op zijn blog ‘This life in trips’. Op 15 maart 2014 logeerde hij in Hotel de Windketel. Lees hier zijn blog over de Windketel.

De Windketel-1